
Wat moet ik doen?
Houd uw laatste energiefactuur bij de hand, omdat u uw klantennummer moet aangeven. Vraag de eigenaar of de vorige huurder op uw nieuw adres voor het juiste adres van de aansluiting, de meternummer en de EAN-code (18-cijferige nummer, eerste twee cijfers: 54). Met deze gegevens kunt u de verhuismelding starten.

Stap 1: Informeer ons
Geef ons zo vroeg mogelijk de gegevens van uw nieuwe woning: nieuw leveringsadres, de EAN-code, het meternummer, de gewenste startdatum van de energielevering en uw klantennummer (zichtbaar op uw factuur). U meldt uw verhuis best uiterlijk 30 dagen nadat u verhuisd bent.
Stap 2: Kies uw product
- U kunt uw huidig contract gemakkelijk meenemen naar uw nieuw adres.
- Of u kiest voor een alternatief product, volgens uw voorkeur. In dit geval dient u gewoon ons online-contract in te vullen. Gelieve uw klantennummer te vermelden.
Stap 3: Neem geen risico. Zorg voor een correcte overname.
Wanneer eindigt mijn energiecontract op het oude adres en wanneer begint het contract in mijn nieuwe woonst?
De meterstanden op de datum van de overgave of overname zijn beslissend. Maak hiervoor een termijn uit met de nieuwe bewoners of de eigenaar van uw oude woning en vul samen het officiële energieovernamedocument in. Beide partijen dienen dit document te tekenen en naar hun eigen leverancier te sturen. Op basis van de meterstanden op het document wordt uw eindafrekening opgemaakt.
Het is dan ook nodig om samen met de eigenaar of de vorige bewoner van uw nieuw adres de meterstanden schriftelijk te bevestigen. Vanaf dit moment is het verbruik namelijk op uw eigen kosten. Hier dienen ook beide leveranciers (uw eigen leverancier en de leverancier van de andere partij) een kopie van het document te ontvangen.
Stap 4: Verhuis zorgeloos
De energielevering op het oude adres wordt afgesloten, zodat u een correcte afrekening ontvangt. Voor het begin van de energielevering op uw nieuw adres regelt AECO het nodige voor u.
Opgelet: Indien er op uw vorig adres nog geen nieuwe bewoner is, moet de eigenaar de energieovername samen met u ondertekenen. Hij moet tussentijdelijk een energiecontract met zijn eigen leverancier aangaan. Om discussie te vermijden betreffende de meterstanden na uw vertrek, is het belangrijk op een correcte afwikkeling te dringen.
Energieovernamedocument downloaden
Het document is in België officieel erkend en wordt ingevuld voor het bindend vastleggen van de meterstanden bij:
- verhuis,
- verkoop of verhuur van een woning,
- echtscheiding,
- overlijden.
Voor mensen met een productie-installatie voor hernieuwbare energie bestaat een extra document. Hierna vindt u een link naar het betreffende document.
Energieovernamedocument voor klanten met productie-installatie voor hernieuwbare energie
Waarvoor dient het energieovernamedocument?
Het energieovernamedocument heeft juristische waarde. U houdt dus best altijd een kopie bij en als er later discussie over de meterstanden ontstaan, dient het als bewijs.
Voor een verhuis moet u in totaal vier energieovernamedocumenten invullen:
- Twee exemplaren voor de woning die u verlaat: één exemplaar voor u en één exemplaar voor de nieuwe bewoner
- Twee exemplaren voor de woning waar u intrekt: één exemplaar voor u en één exemplaar voor de vorige bewoner
Indien u de in- of uittrekkende partij niet kent, moet de eigenaar het document invullen en ondertekenen.
Alle energieleveranciers in België moeten het energieovernamedocument aanvaarden.
Veelgestelde vragen omtrent verhuis en leverancierswissel
-
Binnen welke termijn moet ik mijn verhuizing melden?
Gelieve ons zo vroeg mogelijk, maar niet later dan 30 dagen na de verhuisdatum, op de hoogte te brengen van uw verhuizing.
Wij helpen u graag verder!